Konkurs hjelp | Konkurs hjelp for firma | Vil du melde oppbud? Slett all gjeld og få en ny start på bare 2 uker

Konkurs hjelp – Konkurs hjelp for firma – Informasjon konkurs hjelp – Oppbud

images (29)

Oppbud – debitors egen begjæring om konkursbehandling

Den som ikke kan oppfylle sine forpliktelser etter hvert som de forfaller, kan begjære seg selv konkurs (oppbud). Det er et vilkår for konkurs at skyldneren er insolvent. Det betyr at skyldnerens verdier og inntekter ikke er tilstrekkelig til å dekke gjelden, og at betalingsudyktigheten ikke er forbigående.

Kontakt konkurshjelp direkte her – Mobil: 94 11 24 72

Ønsker du å drive videre etter at du går konkurs?

Konkurshjelptilbyr re-organisering av alle type virksomheter og bransjer.

  • Sliter du økonomisk?
  • Har du stor gjeld?
  • Strever du med å få endene til å møtes? – Da er du ikke den eneste!

Konkurs hjelp hjelper deg fra A til Å med å få en ny start med ditt firma. Selv om du sliter økonomisk i dag eller har gått konkurs tidligere. Så vil du til slutt lykkes…garantert!

Næringsvirksomhet er en prøve og feile geskjeft. Det er letter å gjøre feil enn det er å ta de riktige valgene. Dette har med at det er så mange faktorer som spiller inn og som du ikke har kontroll over og som igjen påvirker deg og din næringsvirksomhet på godt og vondt.

Les om Steinar som gikk konkurs 6 ganger og som hentet seg tilbake fra ruinens rand. I dag driver Steinar en suksessbedrift som omsetter for millioner av kroner i året.

Les om Steinar her:

Steinar måtte gå konkurs 6 ganger før han omsatte for millioner av kroner i året

La oss hjelpe deg til å få en ny start:

Konkurs hjelp kan hjelpe deg fra å være en gjelds slave til å få en ny start med ditt firma.

Har du akkutte problemer kontakt disse rådgiverne (Generelle henvendelser):

Kontakt konkurshjelp direkte her alt mobil: 94 11 24 72

Husk! Har du økonomiske problemer er ikke alltid den rette løsningen å øke kassakrediten, låne mere kapital med sikkerhet i private eiendeler, initiere gjelds akkord, forhandle frem en nedbetalings avtale etc. Dette løser kun problemet kortsiktig og kan forværre situasjonen yttligere. Man løser ikke de underliggende problemene.

Ofte er økonomiske problemer et resultat av en kortere eller lengre periode med nedgang i inntekter og/eller uventet store kostnader eller avskrivninger. Har man kommet seg ut av vanskelighetene og man starter å tjene penger igjen. Vil tidligere gjeldsposter, allikevel tynge deg slik at inntektene i beste fall kun dekker driftsutgiftene og gamle gjeldsposter.

Ofte ser man ikke faresignalene før man i værste fall får en konkurs begjæring. En konkurs er forbundet med noe negativt. Men faktum er at en konkurs kan være befriende.

Befriende ved at du blir gjeldfri!

Ved en konkurs står du ikke personlig ansvarlig for gjeld i selskapet. Herunder gjeld til kemneren og fylkesskatte kontoret. Dermed kan du ta med deg alle verdier og eiendeler over i et nytt selskap. Ved at du etablerer et nytt firma og overdrar innmaten fra ditt gamle gjeldstyngede firma over til ditt nye firma som er gjeldsfritt!

Du kan overdra alt fra ditt gamle firma.Du kan også overdra:

  • firma navn
  • Telefon nummer
  • Lokaler
  • Varelager
  • Kundefordringer
  • Kunder
  • Leverandør avtaler
  • Biler
  •  m.m.

Ved en slik overdragelse merker ikke dine forretnings forbindelser og ansatte noen ting, utover hva du formidler av informasjon.

Høres det for god ut til å være sant?

Les disse avisoppslagene over store og kjente firmaer som som har lykkes med dette og kommet seg på bena økonomisk.

Kilder og referanser:

Skipsreder John Fredriksen re-strukturerer Frontline

REC kjøper sitt datterselskap for 5 kroner før de slår seg selvkonkurs

Slik kan REC «stikke ifra» gigantregningen fra kreditorene

Som du ser har du alt og vinne og lite å tape på å overdra virksomheten din over i et nytt firma i stedet for å melde oppbud/styrtavvikling.

konkurshjelp deg med informasjons materiale til forretnings forbindelser og ansatte hvis du ønsker dette.

Konkurshjelp bistår deg vidre med å slå deg selv konkurs. Dette kalles juridisk for å melde oppbud. Når du melder oppbud går du teknisk sett konkurs. Men i motsetning til at noen begjærer og slår deg konkurs. Beholder du kontrollen over situasjonen ved at du slår deg selv konkurs.

Konkurshjelp, Hjelper deg med alt det praktiske ved denne re-struktureringen, samt oven for bostyrer hvis det skulle være nødvendig. Har du gjeld på forskudds trekk, merverdiavgift, skatt og arbeidsgiver avgift. Vil du være svært tjent med å gjennomføre en selvutløsende konkurs. Hvorfor?

De aller fleste som har skattegjeld har veldig små sjangser til å nedbetale denne gjelden eller sannere gjelden på den tradisjonelle måten. Dette har med at avgiftsmyndighetene skjeldent gir deg en nedbetalings avtale og har i tillegg en lei tendens til å begjære deg konkurs veldig raskt hvis du skylder beløp over kr 60 000,-

Har du økonomiske problemer kontakt disse rådgiverne (Generelle henvendelser):

Kontakt Konkurshjelp direkte her alt mobil: 45 10 15 56

Oppbud

Den som ikke kan oppfylle sine forpliktelser etter hvert som de forfaller, kan begjære seg selv konkurs (oppbud). Det er et vilkår for konkurs at skyldneren er insolvent. Det betyr at skyldnerens verdier og inntekter ikke er tilstrekkelig til å dekke gjelden, og at betalingsudyktigheten ikke er forbigående.

Skyldner som selv begjærer oppbud er fritatt for sikkerhetsstillelse og ansvar for omkostningene, jf. Lov om gjeldsforhandling og konkurs (kkl) § 67 fjerde ledd og § 73 annet ledd.

Oppbudsbegjæringer for foretak med forretningsadresse i Oslo, rettes til Oslo byfogdembete.

Vedlegg til oppbudsbegjæringen framgår av kkl § 66 annet ledd. Styrevedtak/ selskapsmøtevedtak og firmaattest må vedlegges.

Dersom oppbudsbegjæringen sendes per post, må man være forberedt på å måtte stille i rettsmøte på kort varsel, hvis retten ikke finner å kunne behandle begjæringen uten innkalling til rettsmøte, jf kkl § 70.

Debitors egen begjæring om konkursbehandling skal tas til følge dersom debitor er insolvent. Begjæringen fremsettes til tingretten. Artikkelen inneholder lenker til skjema som kan benyttes for å melde oppbud og angivelse av nødvendige vedlegg mv.

Enhver virksomhet må forsøksvis ledes slik at insolvens ikke oppstår. Styre/innehaver/ledelse bør igangsette tiltak når det begynner å gå dårlig, og før insolvens oppstår. Dersom insolvens oppstår bør man raskest mulig vurdere mulige alternativer til å begjære oppbud. Oppbud vil ofte være en dårlig løsning både for eiere og kreditorer. Begge grupper vil normalt tape store verdier ved en konkurs. Dersom det ikke foreligger andre alternativer er det en plikt for debitor å melde oppbud ved insolvens.

Insolvens:

Insolvens betyr at skyldneren har problemer med å innfri sine økonomiske forpliktelser etter hvert som de forfaller og er det grunnleggende kravet for å åpne en konkursbehandling, se konkursloven§ 60, jf. § 61.

Insolvens består av to faktorer, insuffisiens og illikviditet, som begge må være oppfylt.

Insuffisiens inntreffer når skylderens eiendeler ikke er tilstrekkelig til å dekke pådratt gjeld og illikviditet inntreffer når skylderen ikke er i stand til å betale sine forpliktelser ved forfall. Forutsettningen er at betalingsvanskelighetene ikke er av forbigående karakter. Det foreligger ikke insolvens når skyldnerens eiendeler og inntekter tilsammen antas å kunne gi full dekning for skyldnerens forpliktelser, selv om oppfyllelsen av forpliktelsene vil bli forsinket ved at dekning må søkes ved salg av eiendelene.

Når insolvens foreligger skifter fokus fra å værne aksjonærenes verdier til å oppfylle et grunnleggende krav om å likebehandle alle kreditorer. Det kan gjøres unntak når kostnader må dekkes for å sikre videre drift og skape inntekter, for eksempel ved innkjøp av nye varer eller utbetaling av nødvendige lønninger. Forøvrig skal selskapets eventuelle gjenværende midler bare brukes til betaling av krav som har prioritet etter dekningsloven, for eksempel skyldig lønn og nyere skatte- og avgiftskrav. Betaling av gammel forfalt gjeld skal aldri foretas i en insolvenssituasjon da dette vil være en urettmessig fordeling av kreditorene.

Fortsatt drift etter at insolvens har oppstått:

Det kan være grunnlag for videre drift også etter at insolvens har oppstått. Dette kan være tilfelle dersom:

  1. driften i seg selv fortsatt er lønnsom og bidrar til likviditet
  2. det er trolig at man kan få solgt virksomheten/betydelige eiendeler for mer enn det konkursboet vil kunne få solgt det for
  3. Virksomheten kan overdras til nytt firma med samme navn men med nytt org. nr. og samme eierstruktur
  4. det er sannsynlig at eierne eller eventuelle nye eiere vil skyte inn ny kapital som gjør selskapet solvent
  5. vesentlige verdier eller betydelige inntekter knyttet til prosjekter går tapt ved at selskapet melder oppbud
  6. Husk at en akkordløsning med kreditorene vil kunne være et alternativ til å melde oppbud. Kreditorene må i så fall gå med på en prosentvis reduksjon av gjelden. Akkord er regulert i konkursloven kapittel 5 og 6, der det skilles mellom frivillig akkord og tvangsakkord.

Oppbudsbegjæring:

Aksjeselskap – oppbudsbegjæring for AS skal fremsettes av styret, jf. aksjeloven § 6-18. Ansvarlig selskap – oppbudsbegjæring for ansvarlig selskap (ANS/DA) må fremsettes av selskapsmøtet, jf. selskapsloven § 2-8 (1) jf § 2-37 (1) og § 3-6 jf. § 3-27. Enkeltmannsforetak – oppbudbegjæring for enkeltmannsforetak fremsettes av innehaver personlig. Oppbudsbegjæringer leveres i tingretten i det område virksomheten har sitt hjemsted. Vi anbefaler at man søker om å få begjæringen behandlet straks. Dersom oppbudsbegjæringen sendes pr post, må man være forberedt på oppmøte i retten/byfogdembetet på meget kort telefonisk varsel. I noen tilfeller vil retten kunne behandle begjæringen uten innkalling til rettsmøte, jf konkursloven § 70.

Vedlegg til oppbudsbegjæringen:

Som vedlegg til begjæring om oppbud må skyldneren gi retten:

en oppgave over eiendeler og gjeld, med angivelse av fordringshavernes navn, adresser og tilgodehavender og de sikkerheter som hefter for gjelden; dersom en fordringshaver har panterett eller annen tilsvarende sikkerhetsrett i skyldnerens eiendeler, må tidspunktet for så vel gjeldens som sikkerhetens stiftelse oppgis; en redegjørelse for hvordan registrering og dokumentasjon av regnskapsopplysninger er innrettet Styrevedtak/selskapsmøtevedtak Firmaattest De to første punktene er regulert i konkursloven § 66 annet ledd.

Sikkerhetsstillelse og ansvar for omkostningene:

Skyldner som selv begjærer oppbud er fritatt for sikkerhetsstillelse og ansvar for omkostningene, jf.konkursloven § 67 fjerde ledd og § 73 annet ledd.

Kontakt konkurshjelp direkte her – Mobil: 94 11 24 72
Informasjon konkurs hjelp

Re-start firma

Økonomisk hjelp

Økonomi hjelp

Styrt avvikling

konkurs hjelp

konkurs varsel

Forretnings advokat

konkurs advokat

Konkursbegjæring

Konkurs hjelp advokat

Konkurs hjelp forretnings advokat

Oppbud

Konkurs hjelp

Konkursadvokat

#KonkursHjelp #KonkursHjelpForFirma  #Konkurs# #HjelpMedKonkurs #Bedriftshjelp #Oppbud